Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia UNESCO a veda

Na Konferencii o vede a technike na Slovensku ocenili vedcov

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

Súčasťou programu boli aj vystúpenia odborníkov.

Bratislava 19. októbra (TASR) - V rámci Konferencie o vede a technike na Slovensku - KVTS 2023 boli v stredu (18. 10.) v Aule Slovenskej akadémie vied (SAV) odovzdané ocenenia Propagátor vedy a techniky a Medaila akademika Ivana Plandera. Súčasťou programu boli aj vystúpenia odborníkov. TASR o tom informoval Jozef Krajčovič zo Zväzu slovenských vedeckotechnických spoločností (ZSVTS) s tým, že ústrednou témou druhého ročníka bolo "Slovensko v medzinárodných infraštruktúrach výskumu a vývoja".

Ocenenie Propagátor vedy a techniky získali Katarína Pupáková (Výskumný ústav zváračský), Miloš Mičian (Strojnícka fakulta Žilinskej univerzity v Žiline), Ján Takács (Stavebná fakulta Slovenskej technickej univerzity v Bratislave) a Milan Klubal (Slovenská vedeckotechnická spoločnosť dopravy). Medailu akademika Ivana Plandera si odniesli Pavol Horváth, Eduard Kostolanský a Imrich Koštial.

Počas konferencie zaznelo osem odborných vystúpení. "Konferencia KVTS 2023 má za cieľ poskytnúť priestor na oboznámenie sa s novými informáciami z oblasti výskumu a vývoja v medzinárodnom meradle a postavení Slovenska v nej. Zároveň poskytuje diskusný priestor pre zástupcov vedy, výskumu, vzdelávania a praxe," uviedol Krajčovič.

Ako priblížil, na podujatí sa zúčastnilo viac ako 100 osôb. KVTS 2023 zorganizoval ZSVTS v spolupráci s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR a SAV.