Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia UNESCO a veda

Prelomový akcelerometer v hre Noybe zo slovenskej dielne

Hra Noybe pre malých ale aj veľkých. Foto: http://www.noybe.com/

Novinka od slovenského autora sa v Apple Store chytila rýchlo.

Každý z vás sa už niekedy stretol so známymi hrami akými sú Flappy Bird, Splashy Fish, Amazing Thiev, Stick Hero a mnohé iné. Novinka od slovenského autora Noybe, postavená na podobných princípoch, sa v Apple Store chytila rýchlo. Ale poďme sa už pozrieť, čím nás môže prekvapiť práve Noybe...

V minulosti ste museli „tapovať“ na obrazovku, alebo ľahšie povedané klikať na ňu, tak teraz sa to zmení. Noybe je stavaná na úplne inom princípe. Ako prvá z hier, ktoré sa dajú získať v Apple Store využíva novinku v iPhonoch a tou je akcelerometer.

Najúspešnejšia hra pre Apple store

Ovláda sa pomocou pohybu samotného telefónu. Hlavný hrdina je spomenutý až na záver celej hry a popísaný ako chutná, žltá, chlpatá postavička. Nielen dospelí, ktorí si môžu vychutnať atmosféru hry, ale aj najmenší si prídu na svoje, keďže si takto každé jedno dieťa môže trénovať motorické schopnosti.

Podľa informácií od majiteľa spoločnosti Petra Bubána, ktorá stojí za hrou Noybe, sa jedná „o najúspešnejšiu hru, ktorá vyšla pre Apple Store zo slovenskej produkcie. Už v blízkej budúcnosti sú pripravené ďalšie updaty (vylepšenia) v podobe nových postáv, herných pozadí a iných vylepšení."

Hra Noybe