Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia UNESCO a veda

Renault založil start-up pre vývoj smart nabíjacích technológií

Elektromobil. Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Jej úlohou je pomôcť Renaultu pri vývoji a investovaní do interakcie medzi elektrickými vozidlami a inteligentnými nabíjacími technológiami.

Paríž 9. októbra (TASR) - Francúzska automobilka Renault vytvorila novú dcérsku spoločnosť, ktorá jej má pomôcť preniknúť do odvetvia moderných elektrických sietí. Tie sú totiž základom pre rozšírenie výroby elektromobilov. Uviedlo to dnes vedenie firmy.

Nová dcérska firma Renault Energy Services bude fungovať podobne ako tzv. start-upy. Jej úlohou je pomôcť Renaultu pri vývoji a investovaní do interakcie medzi elektrickými vozidlami a inteligentnými nabíjacími technológiami. Cieľom Renaultu je umožniť nabíjanie elektrických vozidiel v čase, keď sú dodávky elektriny vysoké a spotreba nízka a spätný návrat elektriny do siete, keď je dopyt najvyšší. Podľa Renaultu táto technológia by mohla pomôcť dosiahnuť čo najefektívnejšie využívanie elektrickej energie a súčasné znížiť náklady.

Investovanie do nových odvetí podnikania pomôže automobilke Renault zvýšiť svoj podiel na trhu s elektrickými vozidlami v Európe, povedal Gilles Normand, viceprezident divízie elektromobilov.

Renault minulý týždeň oznámil, že chce, aby do roku 2022 polovica modelov z jeho produkcie boli buď elektromobily, alebo hybridné vozidlá.