Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia VŠETKY SPRÁVY: Voľby do VÚC 2017

VIDEO: A. Danko považuje za jeden z najväčších problémov dopravu

Na snímke vpravo predseda SNS Andrej Danko vo volebnej miestnosti počas volieb do orgánov samosprávnych krajov v Miloslavove 4. novembra 2017. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Tento problém sa podľa neho týka aj samotnej obce Miloslavov, kde predseda NR SR aj odvolil.

Miloslavov 4. novembra (TASR) – Predseda Národnej rady (NR) SR Andrej Danko volil v sobotňajších voľbách okolo 13.30 h na obecnom úrade v obci Miloslavov (okr. Senec). Od novozvolených predstaviteľov Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) očakáva najmä riešenie situácie v doprave, školstve či v oblasti sociálnej starostlivosti.

„Tých problémov je veľa, ale verím, že nový župan bude mať silu, odvahu, snahu problémy riešiť,“ povedal Danko.

Za jeden z najväčších problémov v kraji považuje dopravu. „Žijem v Bratislavskom kraji a viem, čo je to stáť v zápchach, viem, aké je to zúfalé, dostať sa do práce a cestovať dve hodiny,“ uviedol Danko.



Tento problém sa podľa neho týka aj samotnej obce Miloslavov. „Všetkých nás tu trápi jedna vec, a to dostať sa do centra čo najrýchlejšie a mať umožnené dostať sa do svojej práce čo najkomfortnejšie a netrápiť sa v autách dve hodiny, či stihneme odviezť deti do školy, alebo nie,“ povedal.

Podľa neho je však nutné aj zlepšiť situáciu v školstve. „Naozaj som s úžasom pozeral na to, ako zanikajú niektoré učňovské strediská a vyrastú tam obchodné domy,“ doplnil.

Zdôraznil, že práve dnes je ten deň, kedy sa dá prísť k voľbám a vyjadriť svoju vôľu. „Ja vždy hovorím, že demonštrácie sú až zúfalé pokusy o zmenu spoločnosti a v tieto dni to treba všetkým politikom zrátať a rozhodnúť tak, ako to cítia ľudia,“ dodal.