Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia VŠETKY SPRÁVY: Voľby do VÚC 2017

Aj v obci s najväčšou rozlohou v BSK malo hlasovanie pokojný priebeh

Ilustračná snímka, 4. novembra 2017. Foto: FOTO TASR – Maroš Černý

V poradí piate voľby do orgánov samosprávnych krajov sa pomaly chýlia k záveru.

Bratislava/Malacky 4. novembra (TASR) – Bezproblémový a pokojný priebeh mali sobotňajšie voľby do orgánov samosprávnych krajov aj v obci s najväčšou rozlohou v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) – Záhorie (vojenský obvod). TASR o tom informoval vedúci správy vojenského obvodu Pavol Škrha.

"O voľby do VÚC býva zvyčajne nižší záujem, aj dnes sa to aspoň do týchto chvíľ potvrdilo," uviedol pre TASR. Pripomenul, že vo vojenskom obvode, v ktorom na ploche takmer 28.000 hektárov býva necelých 170 obyvateľov, je 137 oprávnených voličov. Záhorie (vojenský obvod) patrí do 12. volebného obvodu v rámci Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), tvorí ho spolu s mestom Malacky a obcami Studienka a Závod.

V poradí piate voľby do orgánov samosprávnych krajov sa pomaly chýlia k záveru. Volebné miestnosti ostanú otvorené do 22.00 h s výnimkou niekoľkých obcí v Trenčianskom kraji, kde v dôsledku výpadku prúdu budú otvorené do 23.15 h. V Trenčianskom kraji sa predĺži aj volebné moratórium.

Ako informoval Štatistický úrad SR, vzhľadom na rozhodnutie Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán o predĺžení hlasovania vo viacerých okrskoch, budú priebežné výsledky volieb do orgánov samosprávnych krajov zverejňované po 23.15 h. K dispozícii budú na webstránkach www.volbysr.sk a www.statistics.sk. Oficiálne výsledky by mali byť známe v nedeľu 5. novembra. Odobriť ich musí štátna volebná komisia.