Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia VŠETKY SPRÁVY: Voľby do VÚC 2017

M. Ftáčnik: Stále som v napätí a očakávaní, ako to dopadne

Na snímke Milan Ftáčnik. Foto: TASR - Martin Baumann

Na výsledky volieb čaká Milan Ftáčnik so svojim volebným tímom, rodinou, priateľmi a podporovateľmi spolu s novinármi.

Bratislava 4. novembra (TASR) – Potešilo ma to, ale stále som v napätí a očakávaní, ako to naozaj dopadne, skonštatoval pre TASR na margo prieskumu agentúry AKO favorizovaný kandidát na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Milan Ftáčnik. Podľa výsledkov prieskumu by sa mal víťazom volieb v Bratislavskom kraji stať práve bývalý primátor Bratislavy.

"Musím sa priznať, že ma prieskum potešil, pretože potvrdzuje stále tú pozíciu, ktorá bola známa aj pred ukončením zverejňovania prieskumov. Ale druhej strane sa snažím zostať nohami na zemi, pretože hovorím, že prieskumy sú jedna vec, ale reálne výsledky môžu byť úplne iné," povedal Ftáčnik. Poukazuje pritom na to, že z prieskumov vyplýva, že k volebným urnám sa chystalo 50 percent ľudí, reálna účasť sa však podľa Ftáčnika môže pohybovať na úrovni 25, prípadne 21 percent, ako tomu bolo v predchádzajúcich krajských voľbách.

Na výsledky volieb čaká Milan Ftáčnik so svojim volebným tímom, rodinou, priateľmi a podporovateľmi spolu s novinármi. Atmosféra je zatiaľ pokojná. Medzi prítomnými je napr. bývalý dopravný inžinier hlavného mesta Tibor Schlosser, bývalý riaditeľ magistrát Rastislav Gajarský, voľakedajšia zástupkyňa riaditeľa a vedúca oddelenia koordinácie dopravných systémov bratislavského magistrátu Jela Plencnerová či koordinátor Rady seniorov Bratislavy Bohdan Telgársky.