Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia VŠETKY SPRÁVY: Voľby do VÚC 2017

M. Majerský čaká na výsledky v Prešove, atmosféra v tíme je veselá

Primátor mesta Levoča, kandidát na predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Milan Majerský. Foto: TASR - Milan Kapusta

Verí, že účasť na voľbách bude vyššia ako pred piatimi rokmi a dosiahne aspoň 30 percent.

Prešov 4. novembra (TASR) – Volebné miestnosti sú uzavreté už aj v Prešovskom kraji, je teda rozhodnuté o tom, kto bude viesť vyšší územný celok najbližších päť rokov. Na výsledky so svojím tímom čaká aj kandidát Milan Majerský, ktorý mal podľa predvolebných preferencií najväčšiu šancu poraziť súčasného župana Petra Chudíka. „Rozhodnuté je, ale my nevieme, ako sa ľudia rozhodli, počkáme si na oficiálne výsledky. Sme v očakávaní a v nádeji, že to pre nás dobre dopadne,“ uviedol pre TASR Majerský, ktorý kandiduje s podporou koalície SaS, KDH, OĽaNO a NOVA.

Atmosféra v centrále KDH v Prešove, kde sa zišlo asi 50 ľudí, kandidátov na poslancov i podporovateľov Majerského, je veľmi veselá no zároveň je badať napätie z očakávaných výsledkov. „Som rád, že títo ľudia prišli, predovšetkým tí najaktívnejší mladí, ktorí boli počas kampane so mnou. Bola to kontaktná kampaň, vynechali sme kultúrne domy, kinosály, išli sme do ulíc, na sídliská a tam sme sa snažili komunikovať s ľuďmi a oni nás oboznámili s tým, čo ich trápi,“ konštatoval Majerský.

Verí, že účasť na voľbách bude vyššia ako pred piatimi rokmi a dosiahne aspoň 30 percent. Práve vyššia účasť by podľa neho mohla priniesť úspech práve jemu. Predpokladá, že najvyššiu podporu by mu mohli prejaviť skôr obyvatelia väčších miest v kraji ako Prešov či Poprad.

Majerský ďalej zdôraznil, že svoju kampaň sa snažil viesť neútočne, dať na okraj pozornosti všetkých ostatných kandidátov i súčasného predsedu Prešovského samosprávneho kraja a toho sa držal celý čas. „Bola to najnáročnejšia kampaň, akú som kedy absolvoval, trvala vyše troch mesiacov, snažil som sa prejsť po všetkých obciach a mestách, ale nedalo sa to, tých 665 obcí a 24 miest je nad ľudské úsilie. Ale prišiel som k tomu poznaniu, že ľudia chcú zmenu, či to tak bude aj v realite, uvidíme, keď budú spočítané všetky okrsky,“ uzavrel Majerský.