Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia VŠETKY SPRÁVY: Voľby do VÚC 2017

Na Zemplíne je priebeh volieb pokojný, zaevidovali však štyri podnety

Michalovce. Foto: Facebook

Podnety evidovali v meste Veľké Kapušany, kde malo ísť o podozrenie z kupovania hlasov, a v obciach Čierne Pole a Drahňov.

Michalovce/Vranov nad Topľou 4. novembra (TASR) – Krajské voľby na hornom a dolnom Zemplíne zatiaľ prebiehajú pokojne. V michalovskom a vranovskom obvode zaevidovali štyri podnety. Ostatné okresy problémy nehlásia. TASR o tom informovali zapisovatelia jednotlivých obvodných volebných komisií (ObVK).

Podnety evidovali v meste Veľké Kapušany, kde malo ísť o podozrenie z kupovania hlasov, a v obciach Čierne Pole a Drahňov. "Po preverení boli postúpené polícii," uviedla pre TASR zapisovateľka ObVK v Michalovciach Gabriela Rákociová. Podľa jej ďalších slov budú v tejto súvislosti do obce Čierne Pole vyslaní dvaja členovia ObVK ku sčítaniu hlasov po 22.00 h.

Obvodná volebná komisia vo Vranove nad Topľou riešila jeden podnet v obci Tovarné, a to v centre sociálnych služieb. "Podnet sme preverili, bol vyhodnotený ako neopodstatnený," uviedol pre TASR zapisovateľ ObVK vo Vranove nad Topľou Dominik Varga.

V Michalovskom obvode bolo vytvorených pre dnešné voľby 130 okrskov, v okrese Sobrance 53. V obvode Vranov nad Topľou je 92 volebných okrskov, v Humennom o šesť menej. Svoje volebné právo mohli v okrese Snina využiť voliči v 47 volebných miestnostiach. V najmenšom obvode horného Zemplína, ktorým sú Medzilaborce, bolo zriadených 30 okrskov.