Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia VŠETKY SPRÁVY: Voľby do VÚC 2017

P. Chudík priznal volebnú porážku: Držím pánu Majerskému prsty

Súčasný predseda Prešovského samosprávneho kraja Peter Chudík. Foto: TASR - František Iván

Po skončení na Úrade PSK sa bude venovať práci poslanca v Národnej rade SR.

Prešov 5. novembra (TASR) – Úradujúci predseda Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Peter Chudík (Smer-SD), ktorý opätovne kandidoval na tento post, priznal volebnú porážku. Súčasne zablahoželal Milanovi Majerskému (KDH, SaS, OĽaNO, NOVA) k volebnému víťazstvu.

K výsledkom volieb sa vyjadril v krajskej centrále Smeru-SD, kde vládne pochmúrna atmosféra. Urobil tak ešte skôr, ako bolo spočítaných 100 percent volebných hlasov. "V každom prípade som bol viac nervóznejší, ako cez všetky iné voľby. V kútiku duše som očakával, že to bude tesné, možno o päť percent pre mňa. Ale je to ináč," uviedol Chudík.

Priznal, že je sklamaný, ale nie veľmi. "Odrobil som 16 rokov. Dovolím si tvrdiť, že som urobil toho dosť. Držím pánu Majerskému prsty, nech riadi Prešovský kraj dobre a nech vyhrá ešte minimálne trikrát ako ja," povedal. Výsledok volieb pokladá za rozhodnutie voličov, ktorých prišlo tentokrát viac. Chudík zatiaľ nevie povedať dôvody, prečo voľby nevyšli v jeho prospech. Podľa jeho vyjadrenia, nie je si vedomý toho, že by niečo v kampani podcenil. Je za nim kus práce a na kraji sú rozbehnuté mnohé projekty.

Po skončení na Úrade PSK sa bude venovať práci poslanca v Národnej rade SR. Krajské zastupiteľstvo sa bude konať 1. decembra, kde zloží sľub nový župan a poslanci. Zatiaľ neuvažuje o tom, čo bude robiť po skončení mandátu v parlamente. Možno sa dá na podnikanie.

Peter Chudík je na poste predsedu kraja 16 rokov, od vzniku vyšších územných celkov.