Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia VŠETKY SPRÁVY: Voľby do VÚC 2017

R. Kaščáková: Výsledok volieb je očakávaný, som spokojná

Na snímke kandidátka na predsedníčku Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Renáta Kaščáková. Foto: TASR/Michal Svítok

Kaščáková sa poďakovala všetkým voličom, ktorí jej odovdzali hlas.

Trenčín 5. novembra (TASR) – Výsledky volieb predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) je očakávaný, pretože kraj je tradičnou baštou strany Smer-SD. V reakcii na víťazstvo úradujúceho predsedu TSK Jaroslava Bašku to povedala kandidátka na predsedu Renáta Kaščáková (SaS, OĽaNO, KDH, OKS, NOVA, Zmena zdola).

„Už preferencie naznačovali, že výsledok bude podobný, i keď to nie sú až také percentá pre víťaza, ako naznačoval prieskum. V podstate som spokojná, pretože som dostala veľký počet hlasov. Chcem sa poďakovať všetkým voličom, ktorí mi hlas odovzdali a chcem veriť, že tento výsledok bude náznakom nejakej zmeny do budúcnosti v našom kraji,“ skonštatovala Kaščáková.

Ako dodala, verí, že kampaňou oslovili voličov, ktorí začali rozmýšľať o tom, či doterajšie vedenie bolo vedením nesplnených sľubov. „Samozrejme, rešpektujem tieto výsledky, akceptujem ich. Veľmi ma tešia výsledky v Bratislavskom a Žilinskom kraji a tak isto som veľmi rada, že v rámci celého Slovenska sa pravicoví kandidáti uchytili. V tomto smere som spokojná,“ doplnila Kaščáková s tým, že rovnako ju teší ústup z pozícií kandidátov extrémistických strán. „Vyzerá to, že so Slovenskom to nie je beznádejné a zvíťazil zdravý rozum,“ zdôraznila Kaščáková.