Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia VŠETKY SPRÁVY: Voľby do VÚC 2017

R. Raši: Dúfame, že to dopadne dobre a zvíťazime

Na snímke Richard Raši. Foto: TASR - Milan Kapusta

Na margo toho, kto ho nahradí v prípade zvolenia za predsedu VÚC vo funkcii primátora povedal, že to bude jeden z viceprimátorov, ktorý zatiaľ nespresnil.

Košice 4. novembra (TASR) - Myslím si, že každý z kandidátov, ktorí majú väčšie preferencie do toho ide preto, aby vyhral. Dúfame, že to dopadne dobre a zvíťazíme. Povedal na brífingu po uzatvorení volebných miestností kandidát na predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) Richard Raši (Smer-SD).

Na otázku, či bude výsledok podobný prieskumom v ktorom mu predpovedali 44,3 percenta a Rastislavovi Trnkovi 27,2 percenta hlasov Raši povedal, že každý je rád, keď sa výsledok blíži k 50 percentám.

"Bude to záležať od toho, ktorá strana lepšie zmobilizovala posledné dni. My sme to robili cez naše štruktúry. Ešte aj niektoré mítingy sme mali koncom minulého týždňa v rámci celého Košického kraja, takže ja si myslím, že sme urobili všetko, čo sa dalo," doplnil minister hospodárstva a krajský predseda strany Smer-SD Peter Žiga.

Počas predvolebnej kampane vyzbierali podľa Rašiho viac ako 8000 podnetov zo 423 obcí a 17 miest kraja, ktorým sa v prípade zvolenia chcú venovať.

"Tie priority sú naozaj veľmi individuálne, taká všeobecná priorita je práca, aj preto sme mali motív kampane - Tu je náš domov, aby sa rodiny nemuseli deliť, aby ľudia našli prácu čo najbližšie k svojmu bydlisku. Každá obec má inú prioritu. Niekedy je to kruhový objazd ako pri Strážskom, niekde je to oprava telocvične alebo problém chodníka. Často sú to cesty medzi obcami a medzi obcami a mestami, čo je v kompetencii VÚC," vysvetlil Raši.

Na margo toho, kto ho nahradí v prípade zvolenia za predsedu VÚC vo funkcii primátora povedal, že to bude jeden z viceprimátorov, ktorý zatiaľ nespresnil.