Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia VŠETKY SPRÁVY: Voľby do VÚC 2017

J. Viskupič: Trpím miernym optimizmom, počúvam čísla o vyššej účasti

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Viskupič nemá podľa vlastných slov veľmi dobrý odhad na výsledky volieb, no teší ho údajná vysoká účasť, ktorá mala v niektorých okrskoch dosiahnuť viac ako 30 percent.

Trnava 4. novembra (TASR) - Podarilo sa urobiť dobrú mobilizačnú kampaň, volebná účasť v niektorých okrskoch Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) je nad 30 percentami. Pre TASR to po zatvorení volebných miestností povedal kandidát na trnavského župana Jozef Viskupič (OĽaNO, SaS, KDH, NOVA, OKS a Zmena zdola).

"Trpím miernym optimizmom vzhľadom na to, že počúvam čísla o účasti. Uvidíme, ako ľudia rozhodli, na toto ja nemám veľmi dobrý odhad," priznal.

Na margo najvážnejšieho volebného súpera, terajšieho šéfa TTSK Tibora Mikuša, Viskupič uviedol, že nesúperil priamo s ním, ale s témami, ktoré tu zanechal. "Záchrana Letiska Piešťany, problém s dopravou a konsolidácia krajských financií. S týmto som súperil, snažil som sa to pomenovať a ponúknuť riešenia," vysvetlil Viskupič s tým, že Mikuš mu nikdy nepodal ruku, ani ho nepozdravil.

Jozef Viskupič je zároveň poslancom NR SR a zopakoval, že ak v Trnavskom kraji uspeje, mandátu v parlamente sa vzdá. "Je to môj programový záväzok. Predpokladám, že v prípade úspechu bude rozpočtová schôdza NR SR moja posledná," dodal.

Poslanec OĽaNO si zriadil volebnú centrálu v jednej z trnavských kaviarní. Okrem novinárov Viskupič pozval rodinu, priateľov a kandidátov na župných poslancov za spomínanú pravicovú koalíciu.