Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia VŠETKY SPRÁVY: Voľby do VÚC 2017

V bratislavskej Rači sa tešia zo záujmu mladých o voľby

Na snímke obyvateľka Domu Tretieho Veku na Poloreckého ulici v Bratislave počas volieb do orgánov samosprávnych krajov v sobotu 4. novembra 2017. Foto: TASR - Pavol Zachar

Pokojný priebeh hlásia aj bratislavské Vajnory, kde môže prísť voliť v piatich okrskoch 4764 voličov, z toho 74 je prvovoličov a 193 je cudzincov.

Bratislava 4. novembra (TASR) – Voľby do VÚC majú v bratislavskej mestskej časti Rača pokojný a bezproblémový priebeh. K volebným urnám tu prichádza viac mladých ľudí, ako tomu bývalo po minulé roky. "Tešíme sa, že aj mladí si uvedomujú, že tieto voľby sú dôležité hlavne pre nich," povedala pre TASR Jarmila Ďuríková z Miestneho úradu v Rači. 

Jedna z volebných komisií v Rači nahlásila okolo 15.00 h, že prekročila 24,5-percentnú volebnú účasť. "Uvidíme, ako budú úspešné iné okrsky," podotkla Ďuríková. V Rači volil aj 28-ročný Leonard. Rozhodol sa tak preto, že mu nie je budúcnosť Bratislavy a Bratislavského kraja ľahostajná. "Samosprávny kraj má určité kompetencie a ako budú vykonávané, rozhodneme aj my, voliči. V Bratislavskom kraji je najväčší dopyt po dobrých cestách, školách, po parkovaní a lepšej doprave, bolo by dobré, ak by sa toho niekto šikovný ujal," povedal pre TASR. V Rači môže prísť voliť v 18 okrskoch 19.384 voličov, z toho 131 je prvovoličov a 488 sú cudzinci.

Pokojný priebeh hlásia aj bratislavské Vajnory, kde môže prísť voliť v piatich okrskoch 4764 voličov, z toho 74 je prvovoličov a 193 je cudzincov.

Celkovo môže v 17 mestských častiach Bratislavy zahlasovať o personálnom obsadení orgánov BSK 402.773 oprávnených voličov. Volia v 403 volebných okrskoch v rámci 11 volebných obvodov.