Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia VŠETKY SPRÁVY: Voľby do VÚC 2017

Volička Marta chce, aby sa nové vedenie BBSK zaujímalo o malé obce

Na snímke Pomník umučených občanov v obci Ostrý Grúň. Foto: TASR/Jana Vodnáková

V Ostrom Grúni je v krajských voľbách na zoznamoch zapísaných 426 voličov. Predseda volebnej komisie Karol Seget odhaduje, že k urnám zatiaľ prišla štvrtina z nich.

Ostrý Grúň 4. novembra (TASR) - Väčší záujem aj o menšie obce v odľahlejších regiónoch Banskobystrického samosprávneho kraja očakáva od nového vedenia, ktoré vzíde z krajských volieb, Marta z Ostrého Grúňa. K volebným urnám prichádza pravidelne, výnimkou neboli ani dnešné voľby, kedy prišla voliť aj spolu s manželom a dcérou.

"Očakávam zmeny, väčší záujem. Nielen o veľké mestá ale aj o obce, čo sa deje v tých obciach, aké sú cesty, školstvo, záujmová činnosť pre mladých," uviedla pre TASR. V malých obciach sa podľa jej slov veci riešia až vtedy, keď je "veľmi zle" a často sú na pokraji záujmu.

V Ostrom Grúni je v krajských voľbách na zoznamoch zapísaných 426 voličov. Predseda volebnej komisie Karol Seget odhaduje, že k urnám zatiaľ prišla štvrtina z nich. "Záujem o tieto voľby, je taký ako aj pominulé roky, nie nejako extrémne vysoký," skonštatoval v tejto súvislosti. Šiestich voličov navštívili členovia volebnej komisie s prenosnou urnou, podľa Segeta išlo väčšinou o chorých ľudí. Ako ďalej dodal, voľby v Ostrom Grúni prebiehajú pokojne a bez akýchkoľvek problémov.