Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia SEKCIA: Vražda novinára J. Kuciaka

A. KISKA: Premiérove kroky prispievajú k destabilizácii

Na snímke prezident SR Andrej Kiska. Foto: TASR - KP SR/ Marián Garaj

Hovorca hlavy štátu Roman Krpelan to uviedol v reakcii na výčitky premiéra, ktoré na adresu prezidenta vyslovil na utorňajšom tlačovom brífingu.

Bratislava 6. marca (TASR) - Prezident SR Andrej Kiska v stredu (7.3.) začína rokovania s politickými stranami o stabilizácii situácie na Slovensku a koná tak preto, lebo premiérovi Robertovi Ficovi (Smer-SD) sa to za viac ako týždeň nepodarilo. Hovorca hlavy štátu Roman Krpelan to uviedol v reakcii na výčitky premiéra, ktoré na adresu prezidenta vyslovil na utorňajšom tlačovom brífingu.

Krpelan poukázal na celkové správanie premiéra. "Každým krokom destabilizuje spoločnosť,“ uviedol.



Fico po utorňajšom pracovnom obede s veľvyslancami krajín EÚ a Spojených štátov amerických zdôraznil, že Slovensko ostáva tou istou demokratickou krajinou, akou bolo pred vraždou novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej a nedovolí, aby tento fakt niekto spochybňoval, a aby „niekto kydal na našu republiku“.

Zopakoval, že je sklamaný z prezidenta. Podľa neho sa neusiluje o ochranu dobrého mena SR v zahraničí, skôr sa spolu s opozíciou snaží o demontáž súčasného vládneho zoskupenia.