Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Atletika

ME v krose v Šamoríne sú lákadlom aj pre Repčíka s Pelikánom

Na snímke slovenský bežec Jozef Repčík. Foto: TASR/Dano Veselský

Krosmi si spestruje jeseň aj Pelikán, dlhé roky najlepší slovenský tisícpäťstovkár.

Bratislava 3. októbra (TASR) - Európsky krosový šampionát v Šamoríne (10. decembra) je veľkým lákadlom aj pre najlepších slovenských bežcov. Keďže v x-bionic® sphere sa po prvý raz v histórii tohto podujatia uskutoční aj súťaž miešaných štafiet na 4x1,5 km, záujem o štart na šampionáte prejavili aj dvaja najlepší slovenskí strednotratiari Jozef Repčík a Jozef Pelikán.

„Ak sa Slovensko rozhodne obsadiť aj štafetovú súťaž, chcel by som v nej štartovať. Šampionát sa uskutoční u nás doma, rád by som sa ukázal v dobrom svetle. Ak pobežím štafetu, veľké zmeny v príprave nie sú nutné, lebo bežím 1,5 kilometra a nie desiatku, na ktorú by som sa musel chystať úplne inak. Ak pobežíme štafetu, budem sa veľmi tešiť. Takisto aj z toho, že na Slovensku organizujeme v krásnom areáli takéto významné podujatie," uviedol v tlačovej správe Repčík - slovenský rekordér na 800 m. Po nie veľmi úspešnej letnej sezóne, ktorú pre zranenie pravého lýtka predčasne ukončil už na začiatku júla, sú preňho krosové ME novou zaujímavou výzvou.

Krosmi si spestruje jeseň aj Pelikán, dlhé roky najlepší slovenský tisícpäťstovkár. Šamorínske ME ho tiež veľmi lákajú. „Ak nezostavíme štafetu, pokúsim sa na šampionát kvalifikovať sa v súťaži mužov,“ vyjadril sa 33-ročný bežec Slávie UK Bratislava, ktorý na septembrových majstrovstvách SR v cestnom behu na 10 km skončil druhý.