Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Atletika

Nočný beh Bratislavou v znamení hudby, o akciu je veľký záujem

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

V štartovom poli päťtisíc bežcov zo 42 krajín sveta. Kým vlaňajšie preteky sa bežali v znamení svetla, ten tohtoročný ovládne hudba.

Bratislava 4. septembra (TASR) - Organizátori 9. ročníka bratislavského nočného behu - Telekom Night Run očakávajú v štartovom poli päťtisíc bežcov zo 42 krajín sveta. Kým vlaňajšie preteky sa bežali v znamení svetla, ten tohtoročný ovládne hudba.

Bežať sa bude na 10 kilometrovom mestskom okruhu vedúcom cez mestské časti Staré mesto a Petržalka. Okrem toho organizátori pripravili štafetový beh na 2x5 kilometrov a tzv. firemný beh, kde minimálny počet v tíme môže byť 5 bežcov. V ňom sa vyhodnotí súčet piatich najrýchlejších časov jednotlivých bežcov tímu. Aspoň dve tretiny bežcov musia byť zamestnanci jednej firmy.

Muži i ženy budú rozdelení do štyroch kategórií. Hlavná kategória (rok narodenia 1978 – 1999), M40 40 – vek 40 až 49 rokov, M50 – vek 50 až 59 rokov a M60 - vek 60 a viac rokov. "Pripravili sme novú trať, keďže sa v Bratislave aj tento rok rekonštruuje. V piatok odštartujú deti, tých je 384. Celkovo zatiaľ máme prihlásených 3900 ľudí, z toho 122 dvojíc, ale verím, že do štartu naplníme očakávanú päťtisícku. Bežecký boom každý rok stúpa, to nás samozrejme teší," povedal riaditeľ pretekov Peter Pukalovič a dodal: "Naša akcia má tradične medzinárodný charakter, prihlásili sa bežci z Austrálie, Grécka, Chorvátska, Číny, či Arabských Emirátov. Celkovo máme bežcov zo 42 krajín. Malo by nám vyjsť počasie, veríme, že bude zábava. Podporiť nás príde aj paralympionik Jožko Metelka, všetci sa veľmi tešíme."

Štartový koridor bude rozdelený do štyroch zón podľa zadaného času, čo zabezpečí plynulejší štart a priebeh prvých kilometrov. Pre víťazov 9. ročníka Telekom Night Run sú aj tento rok pripravené atraktívne ceny. Víťazi jednotlivých kategórií získajú mobilné telefóny Samsung Galaxy A5, či Motorola Moto G5 od firmy Lenovo. Rovnako sú pre najlepších pripravené vouchery na víno. "Bežcov cez video podporí aj Peter Sagan. Okolo trate budeme mať šesť pódií, tento rok sa celá akcia ponesie v znamení hudby. Už na ďalší rok pripravujeme akciu pre verných, tí, ktorí absolvovali deväť z desiatich ročníkov, tú budú mať zadarmo štartovné a tí, ktorí sa zúčastnili všetkých ročníkov, dostanú ako bonus ešte aj tričko," uviedol zástupca hlavného partnera Peter Kimijan.

Tento rok sa pretekov nezúčastní nikto zo slovenskej špičky, športový riaditeľ Marcel Matanin sa ale o kvalitné časy neobáva. "Máme dokonca pripravených aj tempárov na rôzne časy. Štafety sa pobežia na čistý čas, takže je jedno, z ktorého koridoru kto pobeží. Odovzdávka štafety bude pri divadle Pavla Országha Hviezdoslava."

Štart pretekov je v sobotu 9. septembra, začiatok je naplánovaný na 17.00 h.