Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Atletika

Projekt SAZ Detská atletika bude pokračovať aj v roku 2018

Na snímke zľava riaditeľ Slovenského atletického zväzu (SAZ) Peter Korčok, atlét a kladivár Marcel Lomnický a fyzioterapeut Andrej Foltýn počas tlačovej konferencie Slovenského atletického zväzu a spoločnosti Tesco k vyhodnoteniu projektu s názvom Detská atletika, 2. novembra 2017 v Bratislave. Foto: TASR/Jakub Kotian

Projekt Detská atletika funguje od roku 2015. Prezident SAZ Peter Korčok vyhlásil, že za tri roky eviduje SAZ 120 zaregistrovaných škôl a klubov, ktoré vykazujú pravidelnú športovú činnosť.

Bratislava 2. novembra (TASR) - Slovenský atletický zväz (SAZ) a spoločnosť Tesco sa spojili pri projekte Detská atletika. Spolupráca trvá už tri roky, bude pokračovať aj naďalej a jej zámerom je motivovať deti na šport. Samotný projekt si kladie za cieľ zakúpiť pre základné školy, športové kluby a atletické oddiely atletické náčinie určené pre deti v predškolskom a školskom veku.

Projekt Detská atletika funguje od roku 2015. Prezident SAZ Peter Korčok vyhlásil, že za tri roky eviduje SAZ 120 zaregistrovaných škôl a klubov, ktoré vykazujú pravidelnú športovú činnosť. "Náš cieľ je zvýšiť toto číslo na 300 a verím, že sa nám to v priebehu budúceho roka podarí. SAZ má spomedzi všetkých zväzov na Slovensku druhú najväčšiu základňu po Slovenskom futbalovom zväze (SFZ). Chceme sa o tieto deti starať a vytvárať im čo najlepšie podmienky pre ich rast. Hlavnou úlohou projektu nie je jednostranná špecializácia detí s rizikom preťaženia, ale celoročná všeobecná aktivita, ktorej výsledkom je mladý športovec pokračujúci v pravidelnej činnosti aj v neskoršom veku. Ďakujeme Tescu za podporu a sme radi, že budeme v spolupráci pokračovať."

Slovenský reprezentant v hode kladivom Marcel Lomnický taktiež podporuje tento projekt. "Keď som bol malý, bol som obézny a mama ma prihlásila na atletiku, aby som schudol. Zo začiatku som prešiel všeobecnou prípravou, cez behy, skoky a vytrvalosť som sa nakoniec dostal k vrhom. Kladivo mi išlo najlepšie, tak som pri ňom zostal až doteraz. Atletika mi dala všetko. Odporúčam každému, aby sa jej venoval," povedal Lomnický.

"Naša spolupráca priniesla v priebehu troch rokov viditeľné výsledky. Deti sa zaujímajú o atletiku a v roku 2018 zakúpime šesť mobilných detských ihrísk, prostredníctvom ktorých chceme dať deťom možnosť osvojiť si športové základy v každom regióne na Slovensku," povedal Marin Kuruc, výkonný riaditeľ obchodného reťazca.