Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Atletika

Devetziová môže pre pozitívny nález prísť o medaily z OH

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Podľa Gréckej atletickej federácie neprešla ešte v roku 2007 dopingovou kontrolou, čo môže mať za následok odobratie cenných kovov.

Atény 26. novembra (TASR) - Bývalá grécka trojskokanka Piyi Devetziová môže prísť o striebornú a bronzovú medailu z olympijských hier. Podľa Gréckej atletickej federácie (SEGAS) neprešla ešte v roku 2007 dopingovou kontrolou, čo môže mať za následok odobratie cenných kovov.

"Medzinárodná asociácia atletických federácií informovala SEGAS, že Piyi Devetziová mala v roku 2007 pozitívny nález. Vzhľadom na túto skutočnosť federácia otvorila voči nej disciplinárne konanie," uviedla SEGAS vo svojom vyhlásení, ktoré sprostredkovala agentúra Reuters.

Devetziová získala na OH 2004 v Aténach striebornú a o štyri roky neskôr v Pekingu bronzovú medailu v trojskoku. Okrem toho vybojovala bronz aj na MS 2008 v japonskej Osake. V roku 2009 ju IAAF potrestala dvojročným dištancom, keď počas sústredenia na Ukrajine odmietla podstúpiť dopingovú skúšku. Vzápätí ukončila aktívnu športovú kariéru.