Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Atletika

UNIVERZIÁDA: Bezeková vo finále na 200 m, Veszelka 11. v trojskoku

Na snímke vpravo Alexandra Bezeková. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Reprezentant SR vyhral jeho rozbeh časom 21,05 sekundy a celkovo prenikol medzi semifinálovú elitu zo siedmeho miesta.

Taiwan 25. augusta (TASR) - Slovenský atlét Ján Volko bez problémov postúpil do semifinále šprintu na 200 metrov na Svetovej letnej univerziáde na Taiwane. Vyhral svoj rozbeh časom 21,05 sekundy a celkovo prenikol medzi semifinálovú elitu zo siedmeho miesta. Už do finále behu na rovnakej trati sa prebojovala Alexandra Bezeková, po výkone 24,84 sekundy v rozbehu vyhrala svoj semifinálový beh časom 23,61 s.

Iba o kúsok ušiel postup na dvojstovke Šimonovi Bujnovi, ktorý časom 21,62 s obsadil 22. pozíciu, prvú nepostupovú. Skokan o žrdi Ján Zmoray v kvalifikácii dosiahol výkon 510 centimetrov, čo mu stačilo na pätnástu pozíciu a do finále sa neprebojoval. Tomáš Veszelka obsadil vo finále trojskoku jedenástu pozíciu, jeho najdlhší pokus meral 15,50 metra.

V piatok sa darilo stolnému tenistovi Pavlovi Megovi, ktorý v skupine zdolal Rumuna Luciana Munteanua 3:1 na sety a potom aj Čecha Stanislava Kučeru 3:0. Nedarilo sa jeho krajanovi Jakubovi Figeľovi, ktorý prehral s Nemcom Gianlucom Waltherom 1:3.

V rozplavbách na 50 metrov voľným spôsobom skončil slovenský plavec Vladimír Štefánik časom 23,62 sekundy na 48. mieste. V kategórii do 87 kilogramov prehral taekwondista Adrián Angyal s Iráncom Saeidom Rajabiom 8:28 a v súťaži skončil. Vo vzpieračskom finále kategórie nad 105 kilogramov obsadil Radoslav Tatarčík trináste miesto.