Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Atletika

WADA odovzdala dáta o ruskom dopingu Jednotke pre integritu atletiky

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

Odovzdanie vzoriek prichádza v čase, keď sa Rusko snaží plne zrekonštruovať svoj atletický tím, aby bol pripravený na reprezentáciu svojej krajiny na MS 2019 v Dauhe (28. septembra - 6. októbra).

Moskva 20. júna (TASR) - Svetová antidopingová agentúra (WADA) odovzdala Jednotke pre integritu atletiky (AIU) viac ako 100.000 počítačových súborov týkajúcich sa dopingových prípadov ruských športovcov. Súbory, ktoré pochádzajú z moskovského antidopingového laboratória, by mohli odhaliť ďalšie doteraz neznáme dopingové previnenia špičkových ruských reprezentantov a to aj v prípade, že boli pôvodne zamaskované či "ututlané".

Odovzdanie vzoriek prichádza v čase, keď sa Rusko snaží plne zrekonštruovať svoj atletický tím, aby bol pripravený na reprezentáciu svojej krajiny na MS 2019 v Dauhe (28. septembra - 6. októbra). AIU, ktorá vyšetruje dopingové prípady v atletike, pre agentúru AP prezradila, že archív ukrýva približne 110.000 počítačových súborov. WADA obdržala súbory a ďalšie dáta z moskovského laboratória v januári po dlhých "naťahovačkách" s ruskými úradmi, ďalšie mesiace strávila ich zoskupovaním a analyzovaním.