Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Na juhu Afganistanu našli šesť bezhlavých tiel

Šestica mužov pracovala na vládnom projekte výstavby v Kandaháre. Obeťou únosu sa stali pred dvoma dňami počas cesty na iné miesto v provincii Zábul.

Kábul 17. novembra (TASR) - Bezhlavé telá šiestich zamestnancov afganskej vlády, ktorí boli už dva dni nezvestní, objavili dnes v juhoafganskej provincii Kandahár.

Informovala o tom dnes miestna polícia s tým, že mužov uniesli a sťali ozbrojenci z fundamentalistického hnutia Taliban pôsobiaceho v oblasti.

Šestica mužov pracovala na vládnom projekte výstavby v Kandaháre. Obeťou únosu sa stali pred dvoma dňami počas cesty na iné miesto v provincii Zábul. Polícia zatiaľ nepozná miesto, kde došlo k únosu a poprave.

Okrem toho dnes medzinárodné jednotky v Afganistane vedené NATO informovali, že jeden z ich vojakov dnes zahynul pri výbuchu nášľapnej míny nastraženej pri ceste na juhu krajiny. Bližšie podrobnosti o incidente zatiaľ nie sú známe.      

V severoafganskej provincii Balch došlo zasa k samovražednému atentátu, ktorého terčom bol konvoj áut prepravujúcich miestneho guvernéra. O život prišiel jeden civilista a štyria telesní strážcovia boli pri útoku ranení. Samotný guvernér z pokusu o atentátu vyviazol bez zranení. K útoku sa nateraz nikto neprihlásil.