Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

Pri útoku v afgánskej provincii Herát zahynuli traja ľudia

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Hovorca guvernéra provincie Herát Džajlání Farhád uviedol, že medzi obeťami sú dvaja policajti a pracovník registračného strediska pre voličov.

Kábul 28. mája (TASR) - Najmenej traja ľudia zahynuli pri útoku neznámych ozbrojencov, ku ktorému došlo v nedeľu večer v provincii Herát na západe Afganistanu. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na miestnu políciu.

Hovorca guvernéra provincie Herát Džajlání Farhád uviedol, že medzi obeťami sú dvaja policajti a pracovník registračného strediska pre voličov. Tretí policajt utrpel pri útoku zranenia. K zodpovednosti za útok sa bezprostredne po jeho uskutočnení nikto neprihlásil.

Okrem toho militanti z hnutia Taliban dobyli v provincii Tachár na severe Afganistanu niekoľko dedín, odkiaľ podľa svojho hovorcu Zabihulláha Mudžahída vytlačili bezpečnostné sily a obsadili viacero strážnych stanovíšť. Tento útok si údajne nevyžiadal obete na životoch.

Taliban vystupňoval útoky v celom Afganistane po 25. apríli, keď ohlásil svoju každoročnú jarnú ofenzívu, pričom z rúk vládnych síl dobyli jeho bojovníci najmenej tri okresy. Boje medzi Talibanom a afganskými bezpečnostnými silami si od konca apríla vyžiadali desiatky obetí na životoch.