Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Aj premiér Sánchez dostal minulý týždeň listovú bombu

Španielsky premiér Pedro Sánchez. Foto: TASR

V stredu objavili dve listové bomby. Jedna pre ukrajinské veľvyslanectvo v Madride a druhá pre výrobcu zbraní v meste Zaragoza na severe Španielska.

Madrid 1. decembra (TASR) - Španielsky premiér Pedro Sánchez dostal minulý týždeň podobnú listovú bombu, ako v stredu explodovala na ukrajinskom veľvyslanectve v Madride. Vo štvrtok to oznámilo španielske ministerstvo vnútra, ktoré citovala tlačová agentúra AFP.

Obálka "obsahujúca pyrotechnický materiál" a adresovaná Sánchezovi mu bola doručená 24. novembra. "Bezpečnostné služby ju zachytili a zneškodnili", dodalo ministerstvo v oznámení. V Španielsku doteraz zachytili štyri "listové" bomby.

Ministerstvo obrany vo štvrtok ráno informovalo o výbušnom zariadení v balíku zaslanom na leteckú základňu v obci Torrejón de Ardoz pri Madride. Po röntgenovom skenovaní sa zistilo, že obsahuje podozrivý "mechanizmus", uviedol rezort obrany.

V stredu objavili dve listové bomby. Jedna pre ukrajinské veľvyslanectvo v Madride a druhá pre výrobcu zbraní v meste Zaragoza na severe Španielska, uviedla polícia.

Listová zásielka pre ukrajinskú ambasádu v Madride vybuchla a zranila pracovníka strážnej služby pred budovou veľvyslanectva. Podľa španielskej diplomacie bol list určený veľvyslancovi Serhijovi Pohoreľcevovi. Zraneného muža ošetrili v nemocnici a neskôr prepustili domov.