Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

V Anglicku sa zrazilo lietadlo s vrtuľníkom

Polícia hliadkuje neďaleko miesta zrážky ľahkého lietadla s vrtuľníkom vo vidieckej oblasti grófstva Buckinghamshire v južnej časti Anglicka 17. novembra 2017. Foto: TASR/AP

Pri incidente zahynuli štyria ľudia.

Londýn 17. novembra (TASR) - Štyria ľudia zahynuli v piatok pri zrážke ľahkého lietadla a vrtuľníka vo vidieckej oblasti grófstva Buckinghamshire v južnej časti Anglicka. S odvolaním sa na políciu o tom informovala spravodajská stanica BBC.

V každom zo strojov prišli o život po dvaja ľudia, uviedla v oznámení polícia. Príčinu zrážky, ku ktorej došlo po poludní neďaleko mesta Aylesbury, bude objasňovať spolu s Úradom pre vyšetrovanie leteckých nehôd (AAIB).

Na mieste nehody v zalesnenej oblasti zasahovali desiatky záchranárov, hasičov i policajtov. Svedkovia vypovedali, že videli zrážku dvoch strojov vo vzduchu a padajúce trosky, prípadne počuli zvuky silného nárazu.

Úrad AAIB uviedol, že pri havarovanom lietadle išlo o stroj značky Cessna. Rovnako ako vrtuľník štartovalo z letiska Wycombe Air Park, informoval hovorca letiska.