Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 26. máj 2024Meniny má Dušan
< sekcia Zahraničie

Po polroku obnovia nakrúcanie filmu o Elvisovi s Tomom Hanksom

Na archívnej snímke herec, režisér a producent Tom Hanks. Foto: TASR/AP

Hanks bol prvou hollywoodskou hviezdou, ktorá verejne oznámila, že má koronavírus.

Burbank 11. septembra (TASR) – Po polročnej vynútenej prestávke spôsobenej koronavírusovou pandémiou sa znovu obnoví nakrúcanie životopisného filmu o rokenrolovej legende Elvisovi Presleym s Tomom Hanksom v jednej z hlavných úloh.

Reštart nakrúcania je stanovený na 23. septembra v austrálskom štáte Queensland, oznámilo hollywoodske filmové štúdio Warner Bros, z ktorého vyhlásenia v piatok citovala stanica ORF.

V tejto bezprecedentnej globálnej situácii je skutočným privilégiom, že Hanks a zvyšok hereckej zostavy budú môcť zakrátko opäť natáčať v Austrálii, uviedol režisér filmu Baz Luhrmann.

Tento rodený Austrálčan zároveň poďakoval miestnym zdravotníckym úradom za opatrenia týkajúce sa pandémie, ktoré umožnili opätovné bezpečné spustenie prác na tejto biografickej dráme.

Luhrmann zastavil natáčanie v marci po tom, ako Hanksovi diagnostikovali koronavírusové ochorenie COVID-19. Nakazená bola aj manželka tohto oscarového herca Rita Wilsonová.

Pripravovaný film sa zaoberá dlhoročným obchodným vzťahom medzi mladým Elvisom Presleym (Austinom Butlerom) a jeho manažérom Tomom Parkerom, ktorého stvárňuje Tom Hanks. Elvisovu manželku Priscillu si zahrá Olivia DeJongeová.

Premiéra filmu je predbežne plánovaná na začiatok novembra 2021.

Hanks bol prvou hollywoodskou hviezdou, ktorá verejne oznámila, že má koronavírus. Herec okrem toho trpí cukrovkou 2. typu, ktorá sa považuje v súvislosti s novým druhom koronavírusu za rizikový faktor.