Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Výpadok elektriny spôsobil veľké meškania na letisku v Sydney

Sydney Foto: TASR/AP

Letovú prevádzku riadili kvôli tomu v manuálnom režime, pri ktorom môže štartovať a pristávať len približne 15 lietadiel za hodinu namiesto obvyklých zhruba 50.

Sydney 25. septembra (TASR) - Výpadok prúdu sa postaral o chaos na letisku v austrálskom Sydney. Dnes ráno tam podľa prevádzkovateľa meškali alebo zrušili početné lety, čo sa dotklo stoviek pasažierov, informuje agentúra DPA.

Spoločnosť Air Services Australia, ktorá má na starosti riadenie letovej prevádzky, potvrdila "technický problém", ktorý "sa snaží opraviť".

Medzičasom musela byť letová prevádzka riadená v manuálnom režime, pri ktorom môže štartovať a pristávať len približne 15 lietadiel za hodinu namiesto obvyklých zhruba 50, uviedli miestne médiá.

Práve v prvý deň školských prázdnin v Austrálii tak tisícom cestujúcich hrozili značné meškania, a to nielen na tomto najväčšom letisku v krajine - problémy v Sydney totiž pocítia aj iné austrálske vzdušné prístavy.

"Ak jedno letisko kýchne, ďalšie dostanú nádchu, pretože sme všetci vzájomne prepojení," povedala hovorkyňa letiska v Brisbane pre austrálsku agentúru AAP.