Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

Barack Obama bude oslovovať voličov v Ohiu a v Pennsylvánii

Foto: TASR/AP

Barack Obama, ktorý patrí k demokratom, začína svoje prvé autobusové turné v tejto volebnej kampani na pozadí rôznorodých výsledkov prieskumov.

Washington 5. júla (TASR) - Americký prezident Barack Obama dnes v rámci volebnej kampane začína dvojdňové autobusové turné, zamerané na robotnícku vrstvu v amerických štátoch Ohio a Pennsylvánia.

Oba tieto štáty môžu byť pre Obamu rozhodujúce v jeho úsilí získať dostatočný počet hlasov, aby mohol v novembrových prezidentských voľbách poraziť svojho vyzývateľa - republikána Mitta Romneyho.

Obama, ktorý patrí k demokratom, začína svoje prvé autobusové turné v tejto volebnej kampani na pozadí rôznorodých výsledkov prieskumov.

Šéfa Bieleho domu povzbudilo víťazstvo ohľadom zdravotníckej reformy, ale je zraniteľný kvôli chabým ekonomickým ukazovateľom. Čelí výzvam pri získavaní finančných prostriedkov na kampaň, ako aj vonkajším hrozbám ekonomiky, čo môže zmariť jeho šance na opätovné zvolenie.

Podľa priemeru výsledkov rôznych prieskumov, ktoré porovnávala organizácia RealClearPolitics, Obama tesne viedol nad Romneym o 2,6 percenta - tak v Ohiu, ako aj v celých Spojených štátoch.

Obamovi sa dosť dobre darí získavať percentá medzi hispánskymi voličmi a ženami, mieni tlačová agentúra Reuters. O mužov z prostredia manuálne pracujúcej vrstvy však budú musieť obaja prezidentskí kandidáti zabojovať.