Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Zahraničie

Belizský súd odročil prípad Karola M. na štvrtok 2. augusta

Zadržaný Karol M. v Belize. Foto: TERAZ/ sanpedrosun.com

Belizský minister pre imigráciu Godwin Hulse uviedol, že jeho vláda je odhodlaná vyhostenie slovenského občana nakoniec presadiť.

Belmopan 1. augusta (TASR) - Belizský súd, ktorý rozhoduje o vyhostení Slováka Karola M., odročil dnes pojednávanie na štvrtok 2. augusta. Informovala o tom internetová stránka sanpedrosun.com s tým, že Slovák zostáva vo väzbe.

Karola M. zatkli 11. júla v Belize vyše roka po tom, čo ho prepustili z väzenia v Bratislave. Obvinený je zo zorganizovania vraždy bývalého policajta v Moste pri Bratislave v roku 2004, ako aj z účasti na vražde bossa sýkorovcov Petra Čongrádyho z toho istého roku.

Belizský minister pre imigráciu Godwin Hulse uviedol, že jeho vláda je odhodlaná vyhostenie slovenského občana nakoniec presadiť. A to napriek tomu, že Belize nemá so Slovenskou republikou uzavretú zmluvu o vydávaní osôb na trestné stíhanie.

Podľa neho by sa mal Karol M. zodpovedať zo vznesených obvinení úradom svojej vlasti. V prípade, že bude oslobodený, môže sa opäť vrátiť na Belize, kde má legálne povolenie na trvalý pobyt.