Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Útok so samurajským mečom: Muž zabil 13-ročného chlapca

Policajný forenzný dôstojník na mieste útoku v Hainaulte, severovýchodnom Londýne, utorok 30. apríla 2024. Foto: TASR/AP

Britský premiér Rishi Sunak nazval útok vo východnej časti Londýna "šokujúcim".

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Londýn 30. apríla (TASR) - Trinásťročný chlapec zahynul v utorok v Londýne po tom, čo naňho a ďalších ľudí zaútočil samurajským mečom 36-ročný muž. Zranenia utrpeli ešte dvaja policajti a ďalšie dve osoby, nikto z nich však nie je v ohrození života. TASR informuje podľa správ agentúr AP, AFP a stanice BBC.

Políciu zalarmovali krátko pred 7.00 h miestneho času (8.00 h SELČ). Na mieste zadržala pomocou tasera 36-ročného muža, po ďalších podozrivých nepátra. Incident podľa polície nemá súvislosť s terorizmom.

Britský premiér Rishi Sunak nazval útok vo východnej časti Londýna "šokujúcim".

Polícia v utorok 30. apríla 2024 hovorila s verejnosťou na mieste činu v Hainaulte, severovýchodnom Londýne, po správach o bodnutí niekoľkých ľudí na stanici metra.
Foto: TASR/AP


"Takéto násilie nemá v našich uliciach miesto," napísal na sieti X.

Podľa oficiálnych štatistík stúpol v roku 2023 počet útokov bodnými zbraňami v Londýne medziročne o 20 percent. Celkovo zaznamenali 14.577 útokov, bolo to však o jedno percento menej než tesne pred pandémiou.