Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

Britská polícia obvinila 12-ročného chlapca z vraždy pri autonehode

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk - Viktória Brincková

Polícia v južnom Yorkshire uviedla, že bola privolaná do mestskej časti Greenhill v stredu večer. Ženu tam zrazilo auto a vážnym zraneniam na mieste podľahla.

Londýn 7. apríla (TASR) - Britská polícia v piatok obvinila 12-ročného chlapca z vraždy 60-ročnej ženy, ktorú zrazilo auto pri "tragickom" incidente v Sheffielde na severe Anglicka. TASR informuje podľa agentúry AP.

Polícia v južnom Yorkshire uviedla, že bola privolaná do mestskej časti Greenhill v stredu večer. Ženu tam zrazilo auto a vážnym zraneniam na mieste podľahla. Chlapca našli o chvíľu neskôr a zatkli ho pre podozrenie z vraždy a držby čepeľového predmetu. Vo štvrtok zostal v cele policajného zaistenia.

Meno chlapca pre jeho vek z právnych dôvodov nie je možné uviesť. V sobotu by mal predstúpiť pred súd pre mladistvých v Sheffielde, kde bude čeliť obvineniu z vraždy.

V Anglicku môžu byť za zločiny obvinené a odsúdené deti od veku 10 rokov. Akékoľvek tresty sa vykonávajú v zabezpečených centrách pre mládež, nie vo väzniciach pre dospelých.