Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Britská polícia obvinila muža z vraždy päťročnej April Jonesovej

April Jonesová zmizla, keď sa hrala pred svojim domom s kamarátmi, medzi ktorými boli aj deti podozrivého. Foto: TASR/AP Photo

April Jonesová zmizla, keď sa hrala pred svojím domom s kamarátmi, medzi ktorými bolo aj niekoľko detí samotného podozrivého.

Londýn 6. októbra (TASR) - Britská polícia dnes obvinila 46-ročného Marka Bridgera z únosu a vraždy nezvestnej päťročnej April Jonesovej, ktorej zmiznutie šokovalo celú Britániu a vyvolalo rozsiahle pátranie.

Bridgera zadržali v utorok 2. októbra pre podozrenie z vraždy April Jonesovej, ktorá pochádzala z malého mesta Machynlleth vo Walese. Jej zmiznutie v pondelok 1. októbra vyvolalo jednu z najväčších pátracích akcií v dejinách krajiny.

Okresný prokurátor Iwan Jenkins dnes uviedol novinárom, že na základe podrobného skúmania dôkazového materiálu, zhromaždeného políciou regiónu Dyfed-Powys, dospel k záveru, že existuje dostatok dôkazov na obvinenie Bridgera z vraždy Jonesovej.

Mark Bridger je obvinený z únosu a vraždy päťročnej April Jonesovej.
Foto: TASR/AP Photo
Bridger bude tiež obvinený z marenia spravodlivosti, dodal prokurátor.

April Jonesová zmizla, keď sa hrala pred svojím domom s kamarátmi, medzi ktorými bolo aj niekoľko detí samotného podozrivého.

Na pátraní po dievčatku sa zúčastnilo približne 2000 ľudí, ktorí prehľadávali hornatý terén Walesu na juhozápade Británie.

Policajný veliteľ Ian John informoval, že pátraciu akciu dnes obnovili po tom, čo ju museli v noci nadnes prerušiť pre nepriaznivé počasie. Desať policajných tímov "vykonáva systematické a metodické pátranie v meste Machynlleth a jeho okolí".

Bridger sa podľa správ médií údajne poznal s dievčatkom a jeho rodinou. Jonesovej kamaráti uviedli polícii, že ju v pondelok večer videli dobrovoľne nasadnúť do vozidla.