Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Britský princ Charles hlásil v BBC predpoveď počasia

Princ Charles Foto: TASR/AP Photo

Následník britského trónu spolu s manželkou Camillou si prácu rosničky vyskúšal počas návštevy štúdií škótskej redakcie BBC v Glasgowe.

Londýn 10. mája (TASR) - Britský princ Charles zrejme myslí aj na zadné vrátka. Ak by sa nestal kráľom, môže skúsiť kariéru hlásateľa predpovede počasia.

Následník britského trónu spolu s manželkou Camillou si túto prácu dnes vyskúšal počas návštevy štúdií škótskej redakcie BBC v Glasgowe. Návšteva sa uskutočnila pri príležitosti 60. výročia začiatku vysielania BBC TV Scotland.

Vierohodný výkon Charlesa v novej úlohe prekvapil mnohých Britov. Pred predpovednou mapou Charles predniesol špeciálne pripravenú predpoveď, ktorá obsahovala odkazy na kráľovské sídla v Škótsku.

"Samozrejme, najjasnejšie a najsuchšie bude na severných ostrovoch a na severnom okraji pevniny. Takže trocha zahmleného slnečného svitu pre hrad Mey v Caithness. Ale inde chladný deň s teplotami len osem stupňov a svieži severný vietor. Ešteže nie je deň voľna," povedal princ na záver poludňajších správ.

Princ Charles si vyskúšal prácu rosničky.
Foto: TASR/AP Photo