Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Časti ľudského tela z Prahy patrili podľa zubov zrejme Slovenke

Česká polícia Foto: TASR/Bohdan Kopčák

Súdni znalci uviedli, že ide o ženu vo veku 40-45 rokov, ktorá mala hnedé vlasy. V decembri našli jej ruky v Kunratickom potoku a na Vianoce jej trup na Krejcárku.

Praha 18. apríla (TASR) - Česká polícia dosiahla pokrok v pátraní po totožnosti ženskej obete, ktorej časti tela sa našli vlani v decembri postupne na rozličných miestach v Prahe.

Odborníci pri pitve lebky z použitého typu prichytenia zubných mostíkov zistili, že by mohlo ísť o Slovenku, informoval dnes hovorca polície Tomáš Hulan.

Takýto typ upevnenia zubných náhrad sa v ČR nepoužíva od roku 1999, bežne sa však stále používa na Slovensku a v krajinách ležiacich ďalej na východ, citoval Hulana server regiony24.cz.

Podľa neho žena mala "celú hornú čeľusť osadenú pevnou zubnou náhradou a dolnú obojstranne skráteným zubným oblúkom, v ktorého strede sa nachádza šesť pôvodných zubov, z toho jeden viditeľne s kazom". Vek zubných náhrad odhadli experti na tri až desať rokov.

Súdni znalci uviedli, že ide o ženu vo veku 40-45 rokov, vysokú 170-175 cm, ktorá má na ľavom pleci materské znamienko a mala hnedé vlasy. Dňa 6. decembra sa našli jej ruky v Kunratickom potoku a na Vianoce jej trup na Krejcárku. Do Česka mohla podľa servera regiony24.cz pricestovať za prácou.

Česká polícia preto požiadala širokú verejnosť o pomoc pri zisťovaní jej totožnosti.