Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

Česká polícia objavila prvé fľaše pančovaného alkoholu

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Ide o vysoko toxický pančovaný Tuzemák od výrobcu AB Style.

Praha 13. septembra (TASR) - Česká polícia v Havířove objavila prvé fľaše nebezpečného pančovaného alkoholu. Ide o jednolitrové sklené fľaše označené etiketou Tuzemák od výrobcu AB Style Frýdek-Místek, ktoré nie sú kolkované, informoval vo večerných hodinách Radiožurnál Českého rozhlasu.

Na otravu metylalkoholom zomrelo v Česku už najmenej 17 obetí. Polícia hľadá hlavného pôvodcu nekvalitného alkoholu.

Experti českej Štátnej poľnohospodárskej a potravinárskej inšpekcie sú presvedčení, že jedovatý metanol nebol produktom fermentácie alebo destilácie, ale využili ho ako výrobnú surovinu.

Polícia obvinila majiteľa predajne v Zlíne, kde sa predával otrávený alkohol

Česká polícia obvinila dnes majiteľa predajne na zlínskom sídlisku Jižní Svahy z porušovania predpisov o etiketách na fľašiach s alkoholom. V predajni predával alkohol s obsahom metanolu. Informovala o tom tlačová agentúra Mediafax.

Majiteľovi predajne hrozia tri roky väzenia alebo zákaz činnosti. Policajný hovorca Petr Jaroš oznámil, že prípad sa bude riešiť v skrátenom prípravnom riadení, takže obvinený sa v krátkom čase postaví pred súd. Zatiaľ je muž stíhaný na slobode.

V stredu zadržali českí kriminalisti aj dodávateľa pančovaného alkoholu. Držia ho vo väzbe a k prípadu sa zatiaľ nevyjadrujú. Muž však ešte nie je z ničoho obvinený.