Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Česko aj Poľsko odsúdili teroristický útok na predmestí Moskvy

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Do koncertnej sály Crocus City Hall vpadli v piatok večer pravdepodobne piati muži ozbrojení automatickými zbraňami a granátmi.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Praha/Varšava/Moskva 23. marca (TASR) - Česká republika aj Poľsko odsúdili teroristický útok v koncertnej sále Crocus City Hall na okraji Moskvy, informuje TASR.

"Česko odsudzuje teroristický útok v Moskve. Útok na civilné obyvateľstvo je neprijateľný. Vyjadrujeme úprimnú sústrasť rodinám obetí," uviedlo české ministerstvo zahraničných vecí na sociálnej sieti X.

"Teroristický útok na bezbranných civilistov je neospravedlniteľný za každých okolností," zdôraznil český minister vnútra Vít Rakušan na sociálnej sieti X a rodinám a blízkym všetkých obetí streľby zaželal úprimnú sústrasť.

"Poľsko samozrejme odsudzuje terorizmus v akejkoľvek podobe," poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski uviedol pre súkromnú spravodajskú stanicu TVN24.

Do koncertnej sály Crocus City Hall vpadli v piatok večer pravdepodobne piati muži ozbrojení automatickými zbraňami a granátmi. Na mieste zabili podľa úradov najmenej 40 ľudí a 100 zranili. Z budovy boli hlásené výbuchy a zachvátil ju rozsiahly požiar. K zodpovednosti za útok sa prihlásila militantná organizácia Islamský štát.