Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Zadlženému českému europoslancovi sa podarilo odvrátiť dražbu bytu

Aj keď europoslanec Ransdorf byt naozaj predá, na vyrovnanie celého dlhu to nepostačí.

Praha 27. novembra (TASR) - Zadlženému českému europoslancovi Miroslavovi Ransdorfovi (KSČM) sa druhý raz po júni 2013 podarilo odvrátiť dražbu bytu v pražskej štvrti Záběhlice. Exekútorka na štvrtok naplánovanú dražbu zrušila a spoločne s veriteľmi vyslovila súhlas s predajom nehnuteľnosti za trhovú cenu mimo dražby. Samotný Ransdorf totiž tvrdí, že má kupca na byt, píše internetový server iDNES.cz s odvolaním sa na samotnú exekútorku Ivanu Pýchovú.

Podľa jej slov kupcovi banka už schválila hypotékový úver, z ktorého by mala byť zaplatená časť dlhu vo výške takmer 3,039 milióna Kč družstvu Unibon, ktoré je medzičasom v likvidácii. Peniaze, banka prevedie priamo na účet exekútorského úradu, povedala Pýchová.

Meno kupca ani cenu, za ktorú Ransdorf byt kupuje, sa však novinári zatiaľ nedozvedeli ani od exekútorky, ani z úst právneho zástupcu europoslanca, ktorým je Roman Havlín.

Podľa informácií iDNES.cz činí cena asi 2,5 milióna Kč, vyvolávacia cena bytu v dražbe mala byť 1,5 milióna Kč. Aj keď Ransdorf byt naozaj predá, na vyrovnanie celého dlhu to nepostačí, zvyšok uhradí vraj zo svojich prostriedkov v splátkach.