Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Cestovné kancelárie Azur Reizen a Max Reisen skrachovali

Ilustračné foto. Dovolenka. Foto: TASR/AP

Obe cestovky informovali, že sú poistené proti úpadku v Českej podnikateľskej poisťovni a sú pripravené riešiť pohľadávky.

Praha 12. septembra (TASR) - České cestovné kancelárie Azur Reizen a Maxi Reisen, ktoré majú rovnakého vlastníka, oznámili v pondelok prostredníctvom svojich webov úpadok. Uviedol to portál Novinky.cz.

Obe cestovky informovali, že sú poistené proti úpadku v Českej podnikateľskej poisťovni a sú pripravené riešiť pohľadávky.

V pondelok večer nebol dostupný facebookový profil Azur Reizen. Posledný záznam na profile Maxi Reisen je z októbra 2016.

Začiatkom septembra informovali Novinky.cz o problémoch klientov Azur Reizen, ktorí s ňou toto leto cestovali do Turecka, ale skončili v iných hoteloch alebo dokonca v iných strediskách. Podľa vtedajšieho vyhlásenia sa spoločnosť ich sťažnosťami zaoberala a vybaví ich v zákonom stanovenom termíne.

V súvislosti s oznámením úpadku oboch firiem vydala vyhlásenie aj cestovná kancelária Invia, ktorá registruje 142 zatiaľ neuskutočnených zmlúv uzavretých s Azur Reizen a Maxi Reisen. Spoločnosť Invia ubezpečila, že vďaka poistke klienti dostanú poukážku na zakúpenie novej dovolenky za rovnakú cenu a v termíne tej pôvodnej.