Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Zahraničie

Nemeckú ministerku poliali na stredovekej slávnosti neznámou tekutinou

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Rothová, ktorá je členkou strany Zelených, bola práve na tribúne vyhradenej pre významných hostí, keď ju neznámy útočník polial tekutinou a následne zmizol v dave divákov.

Würzburg 3. júla (TASR) - Nemeckú spolkovú ministerku kultúry Claudiu Rothovú poliali na nedeľňajších stredovekých slávnostiach neznámou tekutinou. K incidentu došlo v meste Landshut ležiacom severovýchodne od Mníchova, pričom ministerka nijaké zranenia neutrpela. S odvolaním sa na miestnu políciu o tom informovala agentúra DPA.

Tradičné oslavy známe ako Landshutská svadba sa konajú v tomto bavorskom meste každé štyri roky ako spomienka na sobáš poľskej princeznej Hedvigy s bavorským vojvodom Jurajom, ku ktorému došlo v roku 1475.

Tento rok sa na tomto tradičnom podujatí zúčastnila okrem Claudie Rothovej napríklad aj predsedníčka bavorského krajinského snemu Ilse Aignerová či luteránsky biskup Heinrich Bedford-Strohm.

Rothová, ktorá je členkou strany Zelených, bola práve na tribúne vyhradenej pre významných hostí, keď ju neznámy útočník polial tekutinou a následne zmizol v dave divákov. Ministerka krátko nato z podujatia odišla.

Landshutskú svadbu zaradili v roku 2018 do zoznamu nehmotného kultúrneho dedičstva UNESCO, pripomína DPA.