Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Ďalšiu zranenú školáčku prepravili dnes zo Švajčiarska do Belgicka

Záchranár sleduje krvavé škvrny na vraku belgického autobusu. Foto: TASR/AP Photo/Keystone, Laurent Gillieron

Dvadsaťtri z 28 obetí tragédie pochádza z Belgicka, zvyšných päť z Holandska. Aj veľkú väčšinu zranených vo veku 11-12 rokov - celkove 18 z 24 - tvoria belgickí občania.

Bern/Brusel 17. marca (TASR) - Zdravotný stav jednej zo školáčok, ktoré utrpeli ťažké zranenia pri utorkovej havárii belgického autobusu v Švajčiarsku, umožnil dnes jej prevoz do Belgicka. Znamená to, že v starostlivosti švajčiarskych zdravotníkov zostávajú ešte tri dievčatá.

Ako vyplýva z podrobností, ktoré dnes zverejnili švajčiarske úrady, pri tragickej havárii v tuneli prišlo v utorok večer o život 11 dievčat a 11 chlapcov vo veku 12-13 rokov, ako aj šiesti dospelí vo veku od 35 do 71 rokov, medzi nimi dvaja vodiči autobusu a traja pedagógovia.

Dvadsaťtri z 28 obetí tragédie pochádza z Belgicka, zvyšných päť z Holandska. Aj veľkú väčšinu zranených vo veku 11-12 rokov - celkove 18 z 24 - tvoria belgickí občania. Medzi zranenými sú však popri štyroch deťoch z Holandska aj jedno nemecké a jedno poľské.

V Lommeli neďaleko belgicko-holandskej štátnej hranice by sa v stredu a vo štvrtok mali konať oficiálne smútočné rozlúčky s obeťami nešťastia, na ktorých sa zúčastnia aj belgický kráľ Albert II. a kráľovná Paola.