Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Zahraničie

Dažde a záplavy si vyžiadali ďalšie tri desiatky obetí v KĽDR

Tím OSN pritom len v utorok navštívil predchádzajúcimi búrkami postihnuté oblasti, aby posúdil škody a potreby obetí zrážok, pri ktorých zahynulo 88 ľudí a vyše 60.000 osôb zostalo bez domova.

Soul 1. augusta (TASR) - Tri desiatky ľudí zahynuli a ďalší sú nezvestní v dôsledku silných zrážok a povodní, ktoré tento týždeň postihli Severnú Kóreu. Informovala dnes o tom agentúra AP.

Tím OSN pritom len v utorok navštívil predchádzajúcimi búrkami postihnuté oblasti, aby posúdil škody a potreby obetí zrážok, pri ktorých zahynulo 88 ľudí a vyše 60.000 osôb zostalo bez domova. Predtým KĽDR postihlo silné sucho.

Pri ďalších dažďoch, ktoré v nedeľu a pondelok zasiahli západné a východné pobrežné oblasti KĽDR, zahynulo 31 ľudí a 16 je nezvestných, uviedla severokórejská oficiálna tlačová agentúra KCNA.

Severokórejčania v postihnutých oblastiach naliehavo potrebujú čistú pitnú vodu, jedlo a prístrešie, zistili tímy pracovníkov Červeného kríža.

Spojené národy ešte v júni informovali, že chronickému nedostatku potravín čelia dve tretiny z 24 miliónov obyvateľov Severnej Kórey.