Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Hercovi Depardieuovi súd udelil pokutu 4000 eur za jazdu v opitosti

Gérard Depardieu Foto: TASR/AP Photo

Pokuta sa vzťahuje na incident z vlaňajšieho novembra, keď herec v parížskych uliciach jazdil na svojom skútri opitý a spôsobil dopravnú haváriu.

Paríž 21. júna (TASR) - Francúzskemu hercovi Gérardovi Depardieuovi udelil dnes súd v Paríži pokutu vo výške 4000 eur za jazdu na skútri pod vplyvom alkoholu. Zároveň mu odobral vodičský preukaz na dobu šesť mesiacov, informovala agentúra DPA.

Pokuta sa vzťahuje na incident z vlaňajšieho novembra, keď herec v parížskych uliciach jazdil na svojom skútri opitý a spôsobil dopravnú haváriu, po ktorej ho zatkla polícia. Pri nehode sa nikto nezranil, hladina alkoholu v jeho krvi však viac ako trojnásobne prekračovala povolený limit.

Herec minulý týždeň pre francúzsky týždenník Le Journal du Dimanche povedal, že pitie alkoholu je "súčasťou jeho živelnej povahy". Krátko po nehode sa opäť dostal do stredobodu pozornosti, tentoraz pre spor s francúzskou vládou ohľadom platenia daní.

Konflikt vyvrcholil prijatím ruského pasu od samotného prezidenta Ruska Vladimira Putina. V rozhovore pre zmienený týždenník sa 64-ročná filmová hviezda označila za "franko-ruského" herca a "svetoobčana". "Vlastním sedem pasov zo siedmich krajín, ktoré milujem. A čoskoro k nim pribudne ďalší, z Alžírska," dodal.