Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Deviatich Egypťanov z člnu s migrantmi obvinili z obchodovania s ľuďmi

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Loď so stovkami migrantov smerovala z Líbye do Talianska. Preživší pochádzajú väčšinou zo Sýrie, Egyptu a Pakistanu. Grécko vyhlásilo minulý týždeň pre tragédiu trojdňový štátny smútok.

Atény 20. júna (TASR) - Deväť Egypťanov podozrivých z pašovania ľudí obvinili v súvislosti s nedávnym potopením preplneného člna s migrantmi pri pobreží Grécka z obchodovania s ľuďmi, uviedli v utorok grécke súdne zdroje, podľa ktorých sa všetci nachádzajú vo väzbe. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Podozrivých Egypťanov zadržali ešte v priebehu minulého týždňa v gréckom prístavnom meste Kalamata po tom, čo prežili potopenie člnu. Pri nešťastí však zahynulo najmenej 82 migrantov, pričom stovky ďalších osôb sú nezvestné. Ide o najhoršiu tragédiu v oblasti východného Stredomoria za uplynulé roky.

Preťažená rybárska loď s migrantmi sa potopila minulý týždeň v stredu západne od Peloponézskeho ostrova. Plavidlá gréckej pobrežnej stráže naďalej pátrajú po stovkách nezvestných osôb, zachrániť sa im podarilo 104 ľudí.

Loď so stovkami migrantov smerovala z Líbye do Talianska. Preživší pochádzajú väčšinou zo Sýrie, Egyptu a Pakistanu. Grécko vyhlásilo minulý týždeň pre tragédiu trojdňový štátny smútok. Tamojšie politické strany v reakcii na nešťastie dočasne pozastavili kampaň pred nedeľňajšími parlamentnými voľbami.