Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Dimitrov zdolal Carrena Bustu, v semifinále naňho čaká Sock

Bulharský tenista Grigor Dimitrov v zápase proti Španielovi Pablovi Carrenovi Bustovi v londýnskej O2 Aréne, 17. novembra 2017. Foto: TASR/AP

Bulhar Dimitrov už mal v skupine Petea Samprasa istý postup do semifinále, v ktorom sa ako jej víťaz stretne s Američanom Jackom Sockom.

Londýn 18. novembra (TASR) - Belgický tenista David Goffin sa stal posledným semifinalistom koncoročného turnaja majstrov v Londýne. V záverečnom vystúpení v skupine Petea Samprasa zdolal v priamom súboji o postup ako nasadená sedmička štvorku "pavúka" Rakúšana Dominica Thiema 6:4, 6:1. V sobotňajšom semifinále narazí na Švajčiara Rogera Federera - víťaza skupiny Borisa Beckera.

Bulhar Grigor Dimitrov zdolal v druhom piatkovom zápase Pabla Carrena Bustu zo Španielska 6:1, 6:1. Dimitrov už mal v skupine Petea Samprasa istý postup do semifinále, v ktorom sa ako jej víťaz stretne s Američanom Jackom Sockom.

Thiemovi vyšiel začiatok zápasu s Goffinom a po rýchlom brejku si vybudoval náskok 3:0. Belgičan však potom získal päť gemov za sebou a prvý set sa stal jeho korisťou. Druhé dejstvo bolo už jasnou záležitosťou Goffina, ktorý si v 02 aréne pripísal na konto druhé víťazstvo. V pondelok si poradil s najvyššie nasadeným Španielom Rafaelom Nadalom, ten následne pre zranenie odstúpil z turnaja.

"Je ťažké hrať proti kamarátovi, ktorého som musel zdolať, ak som chcel postúpiť do semifinále. Ušiel mi začiatok zápasu, snažil som sa však zostať pokojný a koncentrovať sa na každú loptičku. V závere som cítil nervozitu, no našťastie som to zvládol. Už sa teším na semifinále s Rogerom. Dúfam, že to bude pekný zápas," citovala Goffina agentúra DPA.

Skupina Petea Samprasa:



David Goffin
(7-Bel.) - Dominic Thiem (4-Rak.) 6:4, 6:1,
Grigor Dimitrov (6-Bul.) - Pablo Carreno Busta (9-Šp.) 6:1, 6:1


Konečná tabuľka:



1. Grigor Dimitrov (6-Bul.) 3 3 0 6:1 3 - postup do semifinále

2. David Goffin (7-Belg.) 3 2 1 4:3 2 - postup do semifinále

3. Dominic Thiem (4-Rak.) 3 1 2 3:5 1

4. Pablo Carreno Busta (9-Šp.) 2 0 2 1:4 0

5. Rafael Nadal (1-Šp.) 1 0 1 1:2 0