Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Zahraničie

Dodávky elektriny boli prerušené na celom území Ukrajiny

Na snímke zverejnenej v stredu 19. októbra 2022 ruská vojnová loď odpaľuje rakety na cieľ na Ukrajine. Ukrajina opäť čelí masívnemu útoku ruských rakiet. Foto: TASR/AP

Spoločnosť Ukrenerho zdôvodnila postupné odstávky tým, že treba znížiť zaťaženie elektrických sietí a stabilizovať energetické systémy.

Kyjev 25. októbra (TASR) - V dôsledku poškodenia elektrickej siete spôsobenej ostreľovaním ruskou armádou bola v utorok na niekoľko hodín prerušená dodávka elektriny vo všetkých ukrajinských oblastiach, informuje TASR na základe správy agentúry DPA.

Spoločnosť Ukrenerho zdôvodnila postupné odstávky tým, že treba znížiť zaťaženie elektrických sietí a stabilizovať energetické systémy.

Spoločnosť okrem toho vyzvala spotrebiteľov, aby šetrili elektrickou energiou, a to najmä v čase rannej a večernej špičky. Dodala, že práčky a ohrievače by sa mali podľa možnosti spúšťať len v noci a nepotrebné svetelné zdroje by sa mali vypínať.

Vojna na Ukrajine trvá už osem mesiacov a v poslednom období sa životne dôležitá energetická infraštruktúra stáva hlavným cieľom útokov čoraz častejšie.

Raketové útoky ruskej armády poškodili na Ukrajine viac ako tretinu energetickej infraštruktúry, uviedol ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj na medzinárodnej konferencii o obnove Ukrajiny v Berlíne.