Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Floridský parlament nebude o návrhu zákona o zákaze zbraní ani rokovať

Ilustračná snímka Foto: TASR/Vladimír Benko/MV SR

Snemovňa odmietla o návrhu zákona rokovať na schôdzi, ktorá sa začala modlitbou za obete vraždy zo 14. februára, keď N. Cruz zastrelil útočnou puškou na strednej škole v meste Parkland 17 ľudí.

Miami 21. februára (TASR) - Členovia Snemovne reprezentantov v americkom štáte Florida v utorok hlasovali proti tomu, aby bol v pléne prerokovaný návrh zákona o zákaze predaja útočných pušiek a veľkokapacitných zásobníkov. Informovala o tom spravodajská televízia CNN.

Za prerokovanie zákona v pléne republikánmi ovládanej Snemovne reprezentantov hlasovalo 36 zákonodarcov, 71 bolo proti. Snemovňa odmietla o návrhu zákona rokovať na schôdzi, ktorá sa začala modlitbou za obete masovej vraždy zo 14. februára, keď 19-ročný Nikolas Cruz zastrelil útočnou puškou na strednej škole v meste Parkland 17 ľudí.

Hlasovaniu sa sa z galérie snemovne prizeralo aj viacero študentov strednej školy Marjory Stonemanovej-Douglasovej, ktorí útok prežili. Mnohí z nich sa neubránili slzám a netajili sklamanie z výsledku hlasovania.

"Pripadalo mi až bezcitné, ako bez váhania hlasovali proti návrhu,"
povedala 16-ročná študentka školy Sheryl Acquaroliová. Jej spolužiak Spencer Blum uviedol, že nemá pocit, že členovia Snemovne zastupujú jeho záujmy či záujmy jeho spolužiakov.

Cruz prišiel do areálu školy vyzbrojený aj plynovou maskou, dymovými granátmi a veľkým množstvom zásobníkov s nábojmi. Masaker je najkrvavejšou streľbou v škole na území USA za posledných päť rokov. Cruza už obvinili zo 17 úkladných vrážd.