Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

Opäť na slobode: Francúzskeho sériového vraha prepustili z väzenia

Nepálska polícia sprevádza Charlesa Sobhraja v hnedej čiapke na imigračný úrad v Káthmandu v Nepále v piatok 23. decembra 2022. Foto: TASR/AP

Celkovo je spájaný s viac než 20 vraždami. Prezývku Had si vyslúžil za maskovanie, zmenu identity a časté úniky.

Káthmandu 23. decembra (TASR) - Francúzskeho sériového vraha Charlesa Sobhraja, ktorý v 70. rokoch zavraždil v Ázii viacero cudzincov, prepustili v piatok z nepálskeho väzenia. Z väznice ho odviezli v policajnej dodávke, informuje TASR na základe správy agentúry AFP.

Sobhraj (78), ktorého život bol zaznamenaný v úspešnom seriáli The Serpent (Had), bude prevezený do imigračného zadržiavacieho centra, kde bude čakať na deportáciu do Francúzska, spresnila nepálska polícia.

Najvyšší súd v Káthmandu rozhodol, že Sobhraj, ktorý si od roku 2003 odpykáva trest za vraždu dvoch severoamerických turistiek, by mal byť prepustený zo zdravotných dôvodov.

Sobhraj je synom Inda a Vietnamky, ktorá sa neskôr vydala za francúzskeho dôstojníka. Práve po ňom získal francúzske občianstvo. Mal problémové detstvo a za menej závažné zločiny sa vo Francúzsku niekoľkokrát ocitol vo väzení. Začiatkom 70. rokov začal cestovať po svete a skončil v thajskom hlavnom meste Bangkok.

Celkovo je spájaný s viac než 20 vraždami. Prezývku Had si vyslúžil za maskovanie, zmenu identity a časté úniky.