Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Gérard Depardieu tvrdí, že ruské občianstvo neprijal kvôli daniam

Francúzsky herec Gérard Depardieu pózuje v ruskom kroji v meste Saransk s novým ruským pasom, ktorý mu odovzdal osobne prezident Vladimir Putin Foto: TASR/AP

V rozhovore pre športový kanál L'Equipe 21 známy herec povedal, že hoci má ruský pas, ostáva Francúzom a pravdepodobne budem mať dvojité občianstvo aj v Belgicku.

Paríž 7. januára (TASR) - Francúzsky herec Gérard Depardieu poprel dnes, že prijal ruské občianstvo preto, aby sa vyhol vysokým daniam vo svojej rodnej krajine.

V rozhovore pre športový kanál L'Equipe 21 známy herec povedal, že hoci má ruský pas, ostáva Francúzom a pravdepodobne budem mať dvojité občianstvo aj v Belgicku. Ak by ale dôvodom jeho kroku boli dane - ako to tvrdia francúzske médiá - podľa vlastných slov by to urobil už dávno.

Ruský pas si Depardieu prevzal v sobotu osobne z rúk prezidenta Vladimira Putina, dodala agentúra AP.

Herec vyvolal vo Francúzsku v polovici decembra rozruch, keď oznámil, že odovzdá svoj pas kvôli urážke od premiéra Jeana-Marca Ayraulta, ktorý Depardieua označil za "trápneho" pre jeho rozhodnutie presťahovať sa do Belgicka, ktoré má nižšie dane.

Nová francúzska socialistická vláda chce prudko zvýšiť dane z príjmu bohatých ľudí.