Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Po útoku v Štrasburgu je vo väzbe sedem ľudí

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Vyšetrovatelia sa teraz podľa Heitza sústredia aj na pátranie po Chekattových prípadných komplicoch.

Paríž 14. decembra (TASR) - Parížsky prokurátor Rémy Heitz v piatok v Štrasburgu informoval, že v súvislosti s utorkovým útokom v Štrasburgu zostáva zadržaných sedem osôb. Medzi nimi sú aj štyria príbuzní predpokladaného páchateľa útoku Chérifa Chekatta a traja ľudia z jeho blízkeho okolia.

Heitz na tlačovej konferencii informoval, že utorkový útok si vyžiadal najmenej tri obete na životoch. Jedna osoba je naďalej v stave mozgovej smrti.

Spresnil tiež, že stav jedného zo zranených je kritický. Hospitalizované zostávajú štyri osoby. Troch ľudí už medzičasom prepustili z nemocníc.

Prokurátor informoval, že pátranie bezpečnostných zložiek po páchateľovi útoku, ktorý bol na úteku 48 hodín, sa sústreďovalo na štvrť Neudorf na juhu Štrasburgu, kde ho napokon vo štvrtok večer zlikvidovala trojčlenná policajná hliadka.

Heitz objasnil, že policajti počas hliadkovania spozorovali podozrivého muža, ktorý zodpovedal popisu osoby hľadanej v súvislosti s utorkovým útokom v centre mesta.

Keď sa ho snažili zadržať, muž spustil paľbu. Dvaja z troch policajtov streľbu opätovali, pričom Chekatta smrteľne postrelili.

Parížska prokuratúra, ktorá prípad prevzala hneď v utorok, následne rozšírila doteraz vznesené obvinenia aj o pokus o vraždu verejného činiteľa.

Vyšetrovatelia sa teraz podľa Heitza sústredia aj na pátranie po Chekattových prípadných komplicoch.

Prokurátor doplnil, že v rámci pátrania po útočníkovi na úteku sa uskutočnilo viacero policajných prehliadok bytov a množstvo výsluchov. Na telefónnom čísle 917, ktoré polícia zriadili na zber informácií o hľadanej osobe, bolo prijatých vyše 800 telefonátov, dodal Heitz.