Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Nepokoje v Hondurase pokračujú, demonštranti blokujú cesty

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Na miesta nepokojov prišli policajti, aby odstránili zátarasy. Podľa polície boli štyria jej príslušníci pri zrážkach s demonštrantmi zranení, z toho jeden vážne.

Tegucigalpa 21. januára (TASR) - Nepokoje vypukli v sobotu uliciach Hondurasu po tom, ako demonštranti protestujúci proti opätovnému zvoleniu konzervatívneho prezidenta Juana Orlanda Hernándeza zablokovali na viacerých miestach krajiny cesty. Informovala o tom agentúra AP.

Na miesta nepokojov prišli policajti, aby odstránili zátarasy. Podľa polície boli štyria jej príslušníci pri stretoch s demonštrantmi zranení, z toho jeden vážne. Najmenej sedem demonštrantov bolo zadržaných.

Bývalý honduraský prezident Manuel Zelaya podporil protesty v mene prezidentského kandidáta Salvadora Nasralla, ktorý tvrdí, že v novembrových voľbách došlo pri sčítaní hlasov k podvodu.

Hernández bol minulý mesiac napriek spornému prepočítavaniu hlasov vyhlásený za víťaza volieb. Opozícia plánuje v protestoch pokračovať aj počas jeho inaugurácie, ktorá sa má uskutočniť 27. januára.